Velkommen hos Pinvingerne
FamilieSpejd er for børn, som går i børnehave (3-6 år) og deres pårørende
Spejdermøder
Torsdage kl. 16-17 hos Korsør Spejderne på Spejdergrunden, Korsør Lystskov 3, 4220 Korsør.
OBS: Ny mødedag fra uge 34, torsdag den 22/8-2024. Intet møde i uge 42 (efterårsferien), sidste møde uge 50.
OBS: Efteråret har omdrejningspunkt i Biodiversitet. Vær med til mindst 3 arrangementer og optjen et Biodiversitetsmærke.
Korsør CityDag lørdag den 7/9 kl. 10-15 på Solens Plads. Kom og deltag i aktiviteterne.
Biodiversitetsløb tirsdag den 10/9 kl. 17-19 i Birkemoseanlægget. Vi starter og slutter hos Sct. Georgs Gildet Korsør, Spejderhytten Oasen, Revvej 88.
Høstfest lørdag den 21/9 kl. 11-15 i Kløverhaven (vores nabo). Hvis der er stemning for det og hjælpere nok, så laver Pingvinerne og Sælerne (0.-1.klasse) en aktivitet. Tag en snak med Marianne og Mie hvis du kan hjælpe.
Skov og strand møde torsdag den 26/9 kl. 16-17, hvor vi mødes på den store parkeringsplads tættere på Skovstranden.
Efterårsløb tirsdag den 8/10 kl. 17-19 på Spejdergrunden, hvor vi løser opgaver om Biodiversitet.
Spejderweekend den 26-27/10 på Spejdergrunden, hvor vi løser praktiske opgaver fx planter 2 jubilæumstræer og fejrer spejdergruppens fødselsdag.
Patrulje Pingvinerne har spejdermøder hver uge og 1-2 overnatninger i efteråret 2024, hvor vi har forløb med uniformsmærkene Familiespejder, Trøster (Førstehjælp) og et specialmærke om biodiversitet.
Der uddeles uniformsmærker fra perioden (mindst 75% deltagelse+indmeldelse) til Efterårsløb den 8/10 kl. 17-19 og til Juleafslutning den 10/12 kl. 17-19.
Prøv 3 gange inden indmeldelse.
Kontaktperson: Marianne Aaløkke Vinther, send gerne sms til tlf. 29267571 med barnets/børnenes navn og alder samt navn på den deltagende pårørende (forældre, ældre søskende 18+år, bedsteforældre m.fl.).
Praktisk: vi er ude på alle møder, så hav tøj og sko på efter vejret. Spis venligst før eller efter spejdermødet, men tag gerne en drikkedunk med vand med. Der er et lille toilet/badeværelse i Spejderhytten - uden pulsebord.
Afbud på sms senest samme dag kl. 15 til spejderlederen
Førskolebarn
Skal dit barn starte i skole efter sommerferien, så læg mærke til vores tilbud MikroSpejd.
For nye:
Prøv 3 gange inden I beslutter om det er noget for jer.
Spejderlederen står for igangsættelse af aktiviteterne og den pårørende hjælper barnet i at være nærværende og at blive trænet i sociale og motoriske kompetencer. Det er den pårørende, som er ansvarlig for barnet.
Det er barnet, som bliver medlem af DDS Korsør Spejderne. Der betales ikke kontingent for den pårørende, kun for barnet. Læs mere om Medlemskab
Flere frivillige ledere søges, så alle børn på venteliste kan komme til spejdermøderne. Læs mere her
Se her hvad vi kan arbejde med...
FamilieSpejd-mærket: Vi lærer at give spejderhilsen, høre om Spejderhistorie, håndtere en kniv, færdes om bålet, hejse flaget, synge faste sange, binde råbåndsknob på tørklædet, deltage i gruppens fælles arrangementer fx Tænkedag, Forårs-/Efterårsløb og Gruppeture.
Sporfølger-mærket: Vi skal finde vej på forskellige måder. Vi følger sportegn, reflekser, fotos og kort. Vi lærer også om verdenshjørner og "Skru ned for solen".
Trøster-mærket: Vi lærer at trøste en som er kommet til skade eller er ked af det, vide hvor førstehjælpskassen er, vaske et mindre sår, sætte plaster på, skylle et brandsår og hente hjælp hos en voksen/leder. Vi kigger også på spiselige og giftige planter.
Legemester-mærket: På hvert møde leger vi en leg, som styrker fællesskab mellem spejdere, pårørende og leder.
Udesover-mærket: Vi lærer vores telt/shelter at kende ved at sætte det op, vide hvor hver spejder skal ligge og hvor de voksne sover, vide hvordan grejet bruges og overnatte i teltet/shelter. Uddeles til den spejder, som sover sammen med os på sin første overnatning. Gentages på vores gruppeture.
Krible-Krable-mærket: Vi lærer om de mest almindelige insekter og deres levesteder samt lære om de 6 træer i lommebogen og vi bruger træernes grene til at bygge vores egen hule.
Skovens dyr-mærket: Vi lærer om de mest almindelige dyr og deres levesteder samt lære om de 6 træer i lommebogen og vi bruger træerne til at opsætte fx redekasser i. Vi lærer om hvad dyrene og fuglene spiser og vi laver foder til dem.
Haletudse-mærket: Vi lærer om de mest almindelige spise-fisk, deres levesteder, tilbereder og spiser fisk, fanger insekter og kigger på planter i nærheden af vand.
Jord til bord-mærket: Vi er med til at lave bålmad til de andre spejdere fx. pizzaboller. Vi undersøger frugter fra planter til en færdig ret fx tomat til pasta&kødsovs. Vi skal selv samle urter til vores mad fx brændenælde til brændenældesuppe. Vi kan se på mens instruktøren slagter en hane. Vi skal lære om spiselige urter og planter og de giftige planter. Der planlægges dage, hvor vi laver bålmad fx til Overnatninger og på Gruppeture. Mærket strækker sig fra sommerlejren til sommerlejren og for at optjene mærket skal man deltage i 75% af arrangementerne. Uddeles til Sommerafslutning/Oprykning.
For alle - medlemmer og ikke-medlemmer:
Hjemmespejd: Alle med interesse kan udføre opgaverne fra Mærkerne: Familiespejder og Trøster. Opgaverne dokumenteres med selfies. Dog udleveres uniformsmærker kun til indmeldte spejdere.
Se opgaverne under Filer her på hjemmesiden.
Hjælper til spejdermøderne
Vil du hjælpe med at lave aktiviteter for børn, så læs mere her og kontakt os gerne.
Hold jer opdateret
Kommunikation via sms og/eller i fb-gruppen.
Husk tilmelding/afbud/betaling til tiden.
Vi ser frem til at få en masse sjove timer sammen med jer.
Spejderhilsner fra Familiespejderlederne
(Opdateret den 12/8-2024)